Jak vybrat masážní válec? Sedco.cz

30+ let
zkušeností

Vše na našich
skladech

Expedice do 24 hodin od
objednávky

+420 582 360 422

Kdy můžu zavolat?Po - Čt7:00 - 16:007:00 - 13:30

sedcosport@sedco.cz

Jak vybrat masážní válec?

25.8.2021 Sedco.cz

Masážní válce slouží k hloubkové, tlakové masáži a uvolnění svalů. Jejich hlavní výhodou je, že si můžete provést kvalitní masáž svépomocí a bude vám k tomu stačit pouze váha vlastního těla. Jaký masážní válec ale zvolit a co při jeho výběru brát v potaz? Odpověď naleznete v dnešním článku.

Lepší prokrvení a rychlejší regenerace

Masážní válce již dávno nejsou výsadou vrcholových sportovců. Díky své univerzálnosti jej využijí i jiní – hodí se k rehabilitaci, rozcvičkám, můžete s nimi plnohodnotně trénovat (především břišní svalstvo) a zároveň slouží i k masáži a prokrvení svalstva. Válec je navíc lehký a dle výběru velice skladný, tudíž jej využijete jak při domácím cvičení a masáži, tak v posilovnách a při skupinových trénincích.

Masážní válce napomáhají lepšímu prokrvení, přispívají k celkovému uvolnění a k rychlejší regeneraci. Výhodou je, že úlevu pocítíte prakticky okamžitě.

Co brát při výběru v potaz?

Na co byste měli myslet při výběru masážního válce? Především se zaměřte na velikost, strukturu, tvrdost a samozřejmě také vaše finanční možnosti. Existuje několik různých velikostí válce, od nejmenších o průměru 15 cm přes univerzální velikost 30–33 cm až po dlouhé válce o délce od 77 cm až po 100 cm. Na výběr máte také různé průměry od malých 5cm válečků až po běžné 15cm válce.

Samozřejmě by vás měla zajímat i struktura – na výběr máte hladký, jemně hrbolatý i vyloženě masážní válec s většími výstupky (bodlinami). Struktura jde ruku v ruce s tvrdostí – vyberte si z měkkých, středně tvrdých nebo tvrdých válců přesně dle vašich preferencí. Zde záleží především na vaší citlivosti a odolnosti vůči tlaku a bolesti.

Zvláštní kategorii pak tvoří efektivní vibrační válce, které slouží k redukci bolesti, regeneraci a prokrvení svalů.

Zamýšlené použití masážního válce

Jedním z nejdůležitějších faktorů, které byste měli vzít při výběru v potaz, je zamýšlený způsob použití. Lépe řečeno, na jaké partie těla hodláte masážní válec využívat. Pokud potřebujete prokrvit a promasírovat především menší svalové partie jako jsou bicepsy, ramena či lýtka, zvolte klasický masážní válec o délce 30–33 cm. V případě, že se chcete zaměřit na větší svalové partie či celé tělo a chcete si užít opravdové pohodlí, pak neuděláte chybu, když zvolíte delší válce od 45 cm výš. Pokud potřebujete promasírovat skutečně malé partie, jako jsou například klouby, šlachy na patách či zápěstí, doporučujeme masážní válečky, míčky nebo speciálně určené masážní válce na nohy a šlapky.

V neposlední řadě pak samozřejmě zvažte, kolik jste ochotní do masážního válce investovat. Zdaleka se nemusí jednat o drahou záležitost – v naší nabídce najdete kvalitní masážní válce v různých cenových kategoriích, stačí si vybrat. A pokud si stále nejste jisti s výběrem, obraťte se na nás. Rádi vám poradíme a pomůžeme najít to nejlepší řešení.

Přejít na masážní válce

picture